Aika monta kohdetta jäi vielä käytäväksi lävitse, vaikka niitä seuloinkin.  Keskittyivät kuinkas ollakaan Välimeren alueelle.

Yksi vaihtoehto on Portugali ja siellä Algarve ja Albufeira. Siellä olemme jo olleet neljänä kesänä ja pidämme paikasta kovin paljon. Rakastan sitä tuulta, joka siellä usein vilvottaa helteisiä päiviä. Joskus nuorempana siellä ollessamme poltin pahoin otsani, kun en tajunnut, että oli niin kuuma, kun tuuli teki olon vilpoisaksi ja pyyhki hiukset otsalta. Albufeira on tietenkin turistirysä, kuten nämä lomakohteet yleensä, mutta meille se  on ollut kaikin puolin sopiva kohde.

Vuonna 2008 meillä oli käytössämme auto, jolla sitten tutustuimme Algarveen hieman laajemmin. Siellä oli helppo liikkua autolla, vaikka ajoinkin vain vierestä.

Albufeirassa parasta oli ehkä se ihana hiekkaranta, jossa nuorimmaisemme leikki innoissaan. Päivällä meillä oli pieni kahluuallas ja päivävarjo häntä varten. Toki hänellä oli vielä aurinkorasvojen lisäksi uikkarihaalari.

Albufeirassa oli eka kertaa ihan noin pienen kanssa ja hyvin matka meni. Emme ole koskaa kukaan olleet vatsataudissa Portugalissa, vaikka olemme aika huolettomasti kaikkea syöneetkin. Nuorimmainen söi heti huoneistoomme saavuttuamme kaikki hiekat ja roskat terassilta, mutta silti välttyi taudeilta.

Sää Albureirassa on ollut joka kerta aivan erinomainen. Ei yhtään sadetta. Me olemme reissailleet kyllä aina kesäheinäkuun vaihteessa siellä ja se aika on sään kannalla jo aika vakaa. Keskipäivällä on kuitenkin paras olla siestalla sisätiloissa, koska aurinko on kuitenkin niin polttava, vaikka välillä tuuleekin. Iltaisinkaan ei paljon vaatteita tarvita, mutta joskus rannan tuntumassa tuuli sai kuitenkin pukemaan päälle villatakin.

Ruoka on minusta ollut kohtuuhintaista ja olemme kyllä miltei aina syöneet ulkona. Tosin mäen takana on Lidlin myymälä, josta saa edullisesti lomajuomat ja muut jutut.

No tällä kertaa emme kuitenkaan tule päätymään Albufeiraan, vaan ajattelimme kokeilla vaihteeksi jotakin muuta.

Kirjoittelen lisääkin Albufeiran kokemuksia.